Cümle Birleştirme Test – 2

Cümle Birleştirme Test 11

Tebrikler - Cümle Birleştirme Test 11 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
I. Ebeveynler, çocuklarının zihinsel ve ahlaki gelişimini ilkokulda başlatmak ister. II. Bir çocuğun bu gelişimlerinin yüzde 70’i, ilk 6 yaşta anne ve baba tarafından oluşturulur. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Bir çocuğun fiziksel ve biyolojik gelişiminin yüzde 70’i ilk 6 yaşta anne ve baba tarafından oluşturulmasına karşın ebeveynler çocuklarının bu gelişimlerini ilkokulda başlatmak ister.
B
Bir çocuğun zihinsel ve ahlaki gelişiminin yüzde 70’i ilk 6 yaşta anne ve baba tarafından oluşturulmasına karşın ebeveynler çocuklarının bu gelişimlerini ilkokulda başlatmak ister.
C
Bir çocuğun zihinsel ve ahlaki gelişiminin tamamı ilk 6 yaşta anne ve baba tarafından oluşturulmasına karşın ebeveynler çocuklarının bu gelişimlerini ilkokulda başlatmak ister.
D
Bir çocuğun zihinsel ve ahlaki gelişiminin yüzde 70’i ilk 6 yaşta kendiliğinden oluşmasına karşın ebeveynler çocuklarının bu gelişimlerini ilkokulda başlatmak ister.
E
Bir çocuğun zihinsel ve ahlaki gelişiminin yüzde 70’i ilk 6 yaşta anne ve baba tarafından oluşturulmasına karşın ebeveynler çocuklarının bu gelişimlerini ilkokulda bitirmek ister
1 numaralı soru için açıklama 
Soru 2
I. Yunanlar kültürümüze ait birçok unsura sahip çıkmaktadır. II. Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü Yunanlar kendilerine tescillendirmeye çalışmaktadır. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü başkalarına tescillendirmeye çalışan Yunanlar, kültürümüze ait birçok unsura sahip çıkmaktadır.
B
Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü kendilerine tescillendiren Yunanlar, kültürümüze ait birçok unsura sahip çıkmaktadır.
C
Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü kendilerine tescillendirmeye çalışan Yunanlar, kültürlerine ait birçok unsura sahip çıkmaktadır.
D
Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü kendilerine tescillendirmeye çalışan Yunanlar, kültürümüze ait birçok yiyeceğe sahip çıkmaktadır.
E
Baklava, kemençe, lokum ve Karagöz’ü kendilerine tescillendirmeye çalışan Yunanlar, kültürümüze ait birçok unsura sahip çıkmaktadır.
2 numaralı soru için açıklama 
Soru 3
I. Doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin hiç olmadığını düşünmek bir yanılgıdır. II. Dilsizler, sesleri duyamadıkları için kelimeleri taklit edemez ve konuşamazlar. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Sesleri duyamayıp sözcükleri taklit edemediğinden konuşamayan doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin hiç olmadığını düşünmek yanılgıdır.
B
Sesleri duymasına karşın sözcükleri taklit edemediğinden konuşamayan doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin hiç olmadığını düşünmek. yanılgıdır.
C
Sesleri duyamayıp sözcükleri taklit edebildiği halde konuşamayan doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin hiç olmadığını düşünmek yanılgıdır.
D
Sesleri duyamayıp sözcükleri taklit edemediği halde konuşabilen doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin hiç olmadığını düşünmek yanılgıdır.
E
Sesleri duyamayıp sözcükleri taklit edemediğinden konuşamayan doğuştan dilsizlerin konuşma yetilerinin olduğunu düşünmek yanılgıdır.
3 numaralı soru için açıklama 
Soru 4
I. Matematik öğretmenleri rakam kelimesini “sayı yazmak için kullanılan on adet sembol” olarak öğretir. II. Rakam kelimesinin bu sembollerle yazılmış sayı anlamı da vardır. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Matematik öğretmenleri rakam sözcüğünü “sayı yazmak için kullanılan on tane harf” olarak öğretse de bu sözcüğün bu sembollerle yazılmış sayı anlamı da vardır.
B
Matematik öğretmenleri rakam sözcüğünü “işlem yapmak için kullanılan on tane sembol” olarak öğretse de bu sözcüğün bu sembollerle yazılmış sayı anlamı da vardır.
C
Matematik öğretmenleri rakam sözcüğünü “sayı yazmak için kullanılan on tane sembol” olarak bilse de bu sözcüğün bu sembollerle yazılmış sayı anlamı da vardır.
D
Matematik öğretmenleri rakam sözcüğünü “sayı yazmak için kullanılan on tane sembol” olarak öğretse de bu sözcüğün bu sembollerle yazılmış sayı anlamı yoktur.
E
Matematik öğretmenleri rakam sözcüğünü “sayı yazmak için kullanılan on tane sembol” olarak öğretse de bu sözcüğün bu sembollerle yazılmış sayı anlamı da vardır.
4 numaralı soru için açıklama 
Soru 5
I. Osmanlı Devleti, ilk beylik döneminden itibaren Müslüman olmayan devletlerle savaştı. II. Osmanlıların Müslüman olmayan devletlerle savaşması, İslam dünyasında sempati uyandırdı. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
İlk beylik döneminden itibaren Müslüman olmayan devletlerle savaşan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında sempati uyandırdı.
B
İlk beylik döneminden sonra Müslüman olmayan devletlerle savaşan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında sempati uyandırdı.
C
İlk beylik döneminden itibaren Müslüman devletlerle savaşan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında sempati uyandırdı.
D
İlk beylik döneminden itibaren Müslüman olmayan devletlerle yarışan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında sempati uyandırdı.
E
İlk beylik döneminden itibaren Müslüman olmayan devletlerle savaşan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında antipati uyandırdı. İlk beylik döneminden itibaren Müslüman olmayan devletlerle savaşan Osmanlıların bu tutumu, İslam dünyasında antipati uyandırdı.
5 numaralı soru için açıklama 
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
5 tamamladınız.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git